Szakértőink évtizedes tréner tapasztalatai
Több mint 30 tréning típus
Képzések széles palettája egy kézből
Ügyfélközpontú, testreszabott tréningek
Különleges képességek egyedi képzései
Több száz tréning tapasztalata

Jelenlegi hely

Október 1-től megint változnak a földgáz energia rendszerhasználati díjtételek

Szeptember 15-én jelent meg a Magyar Közlöny 2014. évi 126. számában az új, földgáz energia elosztási díjtételeket tartalmazó 8/2014. (IX. 15.) MEKH rendelet. A rendelet alapján 2014.10.01-i hatállyal kerülnek alkalmazásra az újonnan megállapított díjtételek. Az új rendelet többnyire emelkedéseket tartalmaz, ugyanakkor bizonyos díjtételek minimálisan csökkentek.

A szeptember 15-én megjelent MEKH rendelet egyaránt tartalmaz növekedést és csökkentést is a földgáz energia elosztási rendszerhasználati díjtételek tekintetében. Csökkenés csak a MAGÁZ elosztási területen figyelhető meg, ugyanakkor ott is minimális mértékben. A többi elosztási területen (DDGÁZ, KÖGÁZ, EGÁZ-DÉGÁZ, FŐGÁZ, TIGÁZ) az egyes díjtételek vagy emelkedtek, vagy nem változtak. Az emelkedést tekintve 0,05-18,50 százalékos nagyságrend közé esnek a változások. A szállítási díjak a jelenlegi rendelet alapján nem változtak. A tárolási díjak változásáról a most megjelent rendelet nem tartalmaz információt.

Október 1-től megint változnak a földgáz energia rendszerhasználati díjtételek

A 2014. október 1-től hatályos szabadpiaci földgáz energia elosztási díjtételek az egyes területileg illetékes hálózati engedélyesek területén

Megjegyezzük, hogy – az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan – a most megjelent rendelet alapján a földgáz energia kereskedők jogosultak a 2014/2015. gázévre vonatkozóan már korábban megkötött szerződésekben rögzített RHD paramétereket felülvizsgálni és a változásokkal összhangban módosítani, a továbbiakban a megfelelő díjelemeket ezeknek megfelelően számlázni.