Szakértőink évtizedes tréner tapasztalatai
Több mint 30 tréning típus
Képzések széles palettája egy kézből
Ügyfélközpontú, testreszabott tréningek
Különleges képességek egyedi képzései
Több száz tréning tapasztalata

Jelenlegi hely

Kerülőúton jöhet a gáz Magyarországra

Az orosz külügyminiszter sem örül a Déli Áramlat gázvezeték-projekt lezárásának, de az orosz államnak nem volt más választása egyéb kötelezettségei miatt. Szergej Lavrov bizakodóan nyilatkozott a Török Áramlatról, amely Ukrajna elkerülésével biztosíthatja az európai kontinens biztonságos gázellátását.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter sajnálatosnak nevezte a Déli Áramlat európai gázvezeték-projekt lezárását. Elsősorban azért született az orosz döntés, mert a Déli Áramlat az Európai Bizottság kezében "a hátrányos megkülönböztetés eszköze volt". - közölte az orosz állami tisztviselő az MTI-vel.

Lavrov szerint az Európai Unió úgynevezett harmadik energiacsomagja alól tett számos kivétel bizonyítja, hogy a politikai akarat megléte esetén mindent meg lehet valósítani. Egyebek között arra hivatkozott, hogy az Európai Bizottság 2013-ban kivette az uniós szabályozás hatálya alól a transz-adriai földgázvezetéket (TAP), és lehetővé tette az úgynevezett harmadik fél hozzáférését az infrastruktúrához, valamint a díjtételek szabályozását illetően is engedményeket tett.

Az orosz külügyminiszter hangsúlyozta: "A Déli Áramlattal kapcsolatos problémát lezártuk, nem húzhattuk tovább az időt a kötelezettségvállalásaink miattEgy alternatív tervet javasolunk, amely iránt már van érdeklődés Európában" - utalt az úgynevezett Török Áramlatra. Kijelentette: "Arra számítok, hogy megvalósul és lehetővé teszi, hogy végül is nagyobb legyen Európa energiabiztonsága, és megvédi (Európát) a problémás (ukrán) tranzittól".