Szakértőink évtizedes tréner tapasztalatai
Több mint 30 tréning típus
Képzések széles palettája egy kézből
Ügyfélközpontú, testreszabott tréningek
Különleges képességek egyedi képzései
Több száz tréning tapasztalata

Jelenlegi hely

Ismét belenyúlnak a gáztörvénybe

Egy kormánypárti képviselői önálló indítvány módosítaná a földgázellátásról szóló törvényt, kimondva, hogy a közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóban elhelyezett földgáz tulajdonjogának átruházása nem minősül a földgázellátásról szóló törvény szerinti engedélyköteles tevékenységnek. 

A Mengyi Roland (Fidesz) által hétfőn benyújtott indítvány kiegészítené a földgázellátásról szóló törvényt azzal, hogy a közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóban elhelyezett földgáz tulajdonjoga szabadon átruházható, ahhoz nem szükséges földgáz-kereskedelmi engedély vagy korlátozott földgáz-kereskedelmi engedély.
A javaslat biztosítja ugyanakkor, hogy a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal e tevékenységet is ellenőrizni tudja, e földgáztárolókban a földgáz tulajdonjogának átruházásáról és a közvámraktári földgázkészlet-változásokról ugyanis a tárolói engedélyes köteles a hivatalt haladéktalanul tájékoztatni. A törvény elfogadása esetén a kihirdetését követő napon lép hatályba.
Tekintettel arra, hogy a javaslat a közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóra vonatkozik, és a kormányerő szokásos gyors jogalkotását célzó módszerét alkalmazza, így vélhetően köze lehet ahhoz a múlt heti hírhez, ami szerint a Gazprom mintegy félmilliárd köbméter földgázt helyezne el Magyarországon még a tél előtt. Az erről szóló részletes írásunkat az alábbi linken keresztül olvashatják el.